Tvi...usch... och nä!

I förrgår ringde dom från folktandvården....
"Det börjar vara dags för undersökning! Vi har en ledig tid på fredag... kan du komma då?" Frågade damen som ringde... "JA TACK... JÄTTEGÄRNA!" Hasplade jag ur mig... o sen dess har jag svurit o gormat åt att jag inte åtminstone kunde ha funnit mig o sagt att: "Nä, jag har varit hos privat tandläkare!" eller nåt annat lämpligt vitt ljug... Men... har lite svårt för sånt... Så nu ska jag dit klockan tio! Och... jag vill inte!!!!!!
Vet hur det kommer att bli... dom kommer att börja en ny omgång med lagningar av dom där förra lagningarna som nu faktisk inte ilar så farligt! Bara om jag äter nåt hårt eller riktigt sliskigt sött! Och så måste man dessutom betala dyra pengar för svammlet!
Jag hade ju så stort tänkt mig att gå till en BRA privat tandläkare för o fixa till eländet... men... den där tummen sitter ibland fruktansvärt hårt! Då får man ju lida för det också.....

Pappan började ordna sig material för att kunna använda lokomon igår...
Ett gäng björkar får sätta livet till! Men... han har ju hjälpredor, både två o fyrbenta! Och... den näst minsta tvåbenta hjälper gärna den fyrbenta!
Trodde att bävern hade övergett oss... men, det verkar vara färska avgnagade aspar så han är nog kvar... Vi såg han lite då o då för ett par år sen.... men sen har det varit lugnt! Lite kul om han kommer tillbaka... undar var dom har hyddan!? Inte i bäcken i alla fall... o i älven lär dom väl inte heller ha en hydda... Till bönälven är det väl för långt för att ha hydda där o komma hit o gnaga av aspar???
Ja... vem vet hur en bäver tänker...

HÄPP...
Skulle o kolla min spray-mail!!!
Det gick ju jättebra...

Så här såg det ut där!!!
.
.
.
15:27
Kvarnstenen runt min hals försvann i ett kick!
Det var en tandläkare som jag så här vid första intrycket fin otroligt gott intryck av! En finska som verkar vara väldigt ordentlig, saklig o trevlig! Så... nu är jag glad att jag var!!! Edith spydde ju upp all morronvälling rakt över min axel så det bara rann nerför ryggen o mellan tuttarna! Jättemysigt med magvarm välling... klockan var väl omkring niotiden o jag var på vippen att ringa återbud med svepskälet att hon har nog magsjuka... o kanske jag också!!! Men... tog mig i kragen... borstade tänderna o for dit!
En tand längst bak vet jag att fyllningen har gett sig i för det fastnar både det ena o det andra där, så den ska lagas!
Visdomstanden som håller på titta fram i överkäken hade hål så den blir det att rycka!
Men... då får man bedövning o så är jag förberedd... Värst är väl när det blir så här abrupt besök! Jag behöver nån dryg veckas startsträcka för att mentalt förbereda mig inför tandläkarbesöket...

Farmor blev barnbarns-sugen så hon kom om en sväng på lunchen sin... fick sig en kopp kaffe o en dos Edith o Edvin!

Och nu ska jag ut o njuta av solskenet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0