Baskades öppis...

Här rusar man upp, tjugo i nio på morron... o då klev jag upp alldeles precis efter i tur o ordning Edvin o Edith... HA! Även hellkids måste ge sig! Kroppen tar över... hur mycket dom än vill så MÅSTE dom sova!!! Och, jag klagar inte att det blir till långt efter åtta en morron när pappan gått upp före sju för att rasta stövaren! =D
Nå...
Rusade som sagt upp...
lite smått panik över att klockan var så mycket för det är ju en öppisdag!!!

Så, kastar i mig en kaffe kopp medan jag bläddrar genom tidningen, sen åker kläderna på i rasande fart, tjugo över nio är vi på väg... väl framme i Bränna står jag o sliter i dörren till församlingshemmet/Öppis men dörren var obönhörligen låst o lappen på dörren talade kort o koncist om för mig att dom har STÄNGT idag, den 26/11!

Fast nånstans inom mig hade jag haft det på känn... jag blev inte förvånad... bara lite irriterad! Visst hade man ju kunnat ringa o kolla om dom har öppet... men, tänk så smidigt om dom hade kunnat fixa sig en hemsida... eller fast en blogg!!! Så dom hade kunnat ha lite info där... enkelt o smidigt hade man då fått reda på att öppis har stängt o man sluppit åka i onödan!! Morr!

Igår åkte pappan iväg till "jobbet" för att kalasa på lite födelsedagsfika... Edvin följde med!
Jag konstaterade att man får inte mer gjort när bara Edith är hemma... snarare tvärtom, hon är ju så van att ha Edvin att härja med så en mamma som grejar med annat är ju inte kul så då måste uppmärksamhet pockas på ideligen... men, när då Edvin väl klev innanför dörren insåg jag att öronen fått vila!!!
Och... min blick gled desperat runt efter dom där ljuvliga hörselkåporna!! Och, nu var det inte direkt nå gnäll... men, ljudnivån är rätt hög o handlingarna har en tendens att dra sig mot jävelskap mot lillasyster o då låter HON mycket högt o mycket illa!!!

Jag o stumpan hade fixat lite ursmaskig chokladtårta...
Frida kom med skolbussen vid tretiden... sen kom farmor o farfar lite senare!
Vi käkade först lite mat sen fick trollen dyka ner i kakfatet...
för tårtan var inte populär hos dom små!!! Hehe...


Botten:
* 75 g mörk blockchoklad
* 100 g margarin eller smör
* 1 ½ dl socker
* 3 ägg
* 3/4 dl vetemjöl
* 1 ½ tsk bakpulver
Fyllning 1: 1 dl aprikosmarmelad (eller valfri sylt)
Fyllning 2: 2 dl vispgrädde, 3 msk Baileys, 1 msk socker
Garnering: mandelspån, 2-3 msk Kahlua, 2 dl vispgrädde, flagad mörk choklad

Gör så här: Smält chokladen. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda i chokladen och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad, rund form, ca 18 cm i diameter (funkade med 24 cm o kortare tid i ugnen!).
Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 50 minuter. Låt kallna. Dela kakan i tre delar. Bred marmelad på en av bottnarna. Vispa grädden. Smaksätt med Baileys och socker. Bred ovanpå andra botten. Vispa grädden till garnering, smaksätt med kahlua och bred ut över tårtan, garnera med mandelspån och hyvla över mörk choklad.


Smaskigt värre... men, tror att spriten förskräckte små rara barntungor!
Den här kommer att göras fler gånger! =D

Nå väl...
Pappan fyllde i alla fall 28 år utan större mankemang!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0