Vad man inte kan göra...

med en virknål o lite garn!!!

Jag gillar ju att virka! Och, att mata fåglar!
Köpte en stor påse jordnötter till fåglarna sist jag handlade för jag tyckte att det kändes fjuttigt att köpa några hundra gram färdigt i en plastnätpåse när en stor (tre gånger så mycket nötter) "refill-påse" kostade nästan lika mycket!
Pappan fällde en något pikande kommentar om att "Ja, i stället för att köpa en "färdig" påse för 12:90" när han såg på mitt knåpande o hörde mina tankar om att det blir ju lite grylligt... när man ska fylla på nötter... fast, vaddå, det är ju bara att virka nya! Ja, jo... så sant, ekonomiskt lär det väl vara tvärtom... men, jag fick vara lite kreativ!

Först gjorde jag en variant, sen virkade jag en ny, uppgraderad o förbättrad variant! Och, fåglarna fullkomligt slukar nötterna så dom verkar gilla konceptet! =)

Sen blev det utveckalt...
vad man kan göra av lite virkgarn!
När pappan klurade o funderade... (och om någon undrar var Edvin har sina traktor-gener ifrån... Ehhh... Finns några tvivel?) så konstaterade han att det går ju att göra BAND till traktorn!
Alla som sett Edvin med sin kära skogsskördare som han har i Kypas VET hur högt BAND till den traktorn står på önskelistan! Fråga farfar... som får gång på gång krånglande försöka sätta dit gummiband som omöjligt sitter kvar runt hjulen...

Nu när vi gick upp för lunch-lur för den trötta stumpan tog jag med nål o garn o började klura på prototyp ett!
När jag var klar höll jag upp den framför Edvin som låg o slöglodde på tv:n, frågade vad det är: "Men, BAND! Till traktorn, skördaren!" utbrast han med en mycket förvånad klang i rösten... "Jag får den? Gå ner till traktorn??" o så kutade han ner när jag sa att han fick!!! =D
Sen kunde han inte sluta säga: "Pööööörfeckt!" om banden... ;-)

Traktorband!

Det är tur att han är så underbar mellan varven, så man glömmer allt jobbigt! =)
Sen lovade jag ta med virknål o garn när vi åker till Kypas nästa gång o fixa band till den skördaren... o då fick han bråttom  "Vi åka till Kypas, NU?!"
Hjärtegrynet...

Och här är dom...
i alla fall en suddig mobilbild på en av mina fem nya barnbarn!!!
=D
Och, det ska bli såååå spännande att få se dom "live"!
Tre av dom är helsvarta!
Man ser ju inte så mycket, men... nosen är åt höger...
Och, han/hon föddes klockan fem i morse...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0