Blä...

Nu är det verkligen förkylt!
Snoret forsar fram... varje gång (och jag tycker att jag skitofta är förkyld!) så blir jag lika förvånad över hur fantastiskt enormt stora mängder snor det kan finnas i en enda näsa!!!

Stumpan har varit risig... hela dan igår, fast det går lite i vågor för henne... för efter frukosten var hon trött o hängig så vi gick upp, hon somnade o pappan o Edvin for till Bränna för lite inhandling... Men inte sjutton sov hon!!! En halvtimme... fast hon var riktigt trött! Så, då gick vi upp... jag har hållit på o plocka lite i vantar, overaller o sånt eländigt som snart måste fram... o då passade jag på att prova en overall för att se om den fortfarande passade... o jajjamen! Satt hur fint som helst (fast hon ska ju inte växa många millimeter!) o då när hon hade overallen på så var hon helt inställd på att ta på skorna o gå ut!!! Suck... så, då tog jag stövlarna, köksspray o en trasa så traskade vi iväg till Sunes stuga o gjorde det sista inför-vinter-pysslet, torka bordet, så nu är det bara att det börjar snöa!!!

Sen blev hon ju trött igen... o somnade en sväng på eftermiddan... o gissa vad... en dryg halvtimme så studsade hon, grinig, upp ur sängen!!! Varför inte sova då en lång stund när man har feber, är snorig o trött som en gammal ardenner efter fjorton hektar plöjning!!!??? Nä, till o med igår kväll/natt har hon vaknat, grinig, o varit vaken en låååång stund!!!!
Men, mellan varven har hon varit pigg o busig!
Tidigt i morse hade Edvin riktigt eländigt hostigt, slem o rossel... men, nu är han piggare.
Usch... jag gillar inte förkylda barn! Okej... det är ju en ynklig sjukdom, men, ack så omständigt o jobbigt med två små, snoriga samtidigt... o så är ju ens eget snoriga humör inte på toppen!!!

Pappan har åkt o jaga hare...
Få se om dom har nån bättre jaktlycka idag!!!
Sist hade dom ju nalle (spår o bajshögar avslöjade honom!) i krokarna så antagligen därför fick inte hunden igång nåt drev... men, men... det kanske finns nån liten björnfri plätt där dom kan jaga!

I morron börjar dom älgjakten!!!
Gyljarna har jagat sen i måndags... som dom flesta andra jaktlagen... undrar just hur det har gått!
Här nere har dom varit ett par dagar... fast... vi har då inte sett en enda älg här sen i januari/februari!!!
Verkar vara ont om älgar...

Och nu är det en pip-lisa som bara gnäller... inget passar...
så, jag går väl upp med henne för att kämpa i en timme för att hon ska sova en kvart... jag som hade tänkt snöra igång en kanelbullebakning! Suck...
*Attjo!
*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0