Floff-floff-floff!

Så låter det när en tjäder lyfter i skogen...

Vi packade oss iordning hela högen på förmiddan o for ut en sväng, jag klev av först med Ask o gick en jaktsväng med honom... dom andra två o fyrbenta fortsatte till "camp-stället" vi tänkt ut som bas för korvgrillning, kaffekokning o "harjakt"!

Jag ska väl inte bara blogga om när Ask gör galenskaper... måste ju i rättvisans namn även erkänna mina egna tabbar!! Idag var det en tabbe modell gigantisk!!!
Vi kommer o går i ett område med äldre skog, mossa o så där tjäderlovande marker... Ask är ute på ett slag, i vanlig ordning alldeles för stort (fast, det ger sig väl... Baloo hann bli fem, sex år innan han kom ner i söket så det började bli KUL att jaga här i skogen med honom!) och när han är på väg in till mig, ca 150 m på min vänstra sida, trampar JAG upp en jonka-tjädertupp!!!! En sån fet jäkel så det lät som en tung helikopter som lyfte i slowmotion!!! Och, jag förbannade mig själv...
Det var väl lite för långt för att skjuta... men, det var en grann fågel o det hade kunnat bli en sån där situation som man minns resten av livet!!!

Sen, gick vi genom en liten myrplätt... jag hade på känn att det fanns nå kul där...
Ask söker så fint o även nu på min vänstra sida, när han är på väg in mot mig...
stöter han upp en tjädertupp... o jagar glatt med skall!!!
Suck, börjar bli lite oroväckande det där... fast, å andra sidan... till nästa år kan han helt lugnat ner sig... men, jag tror jag måste träna lite hård dressyr nåt tag... så han inte glömmer bort att han ska lyda mig när jag ropar stanna!
Vilket han lätt gör om han har en fet tjäder framför sig!!!

Senna skötte sig däremot precis som han skulle...
Anders o trollen hade gjort upp eld... sen hade han gått en sväng med Edith i bärstolen o Edvin traskande bredvid... o Senna sökte sina harar o allt annat gott som näsan kände doften av!
Sen när vi sammanstrålat o fikade bulla o kokt kaffe så skötte han sig åter så där bra... ut på ganska stora svängar utom synhåll! Det är inte illa för att vara så pass ung, han är inte fem månader ännu! Och ändå så pass trygg i sig själv att han törs lämna oss o smita iväg på egna svängar! Toppen!

Nå, dom där parisarna vi hade med o tänkt grilla i skogen orkade vi inte, utan dom stekte vi till middag senare... vi blev alldeles nog mätta av bullarna... Edith spillde ALL sin mjölk, flera gånger på mina byxor! Så, nu åker dom i tvätten...

Mamman är med på bild!!! 

Nå, det sorgliga är ju att snart är det över...
Mitt i allt så vräker snön ner o vi har 45 cm!
Så, det är bara att passa på att njuta dom få dagar som man har!

- - - - >
Så här såg det ut i söndags, utanför isladan!
Årets första SNÖ!!!

Så till sist vill jag bara säga TACK till alla grattis o lyckönskningar till utställningsresultatet!
Jag är så glad så det inte är sant!!!

Kommentarer
Postat av: Faster Emma

Jäklar va mysigt att grilla korv å äta bulla! jag vill också ut å ranta i skogen:P

Tusan va fin Senna är, ska bli så ql att se han på riktigt!Men om inte kypas abstinensen hinner bli för stor innan så kommer jag närmast hem till halloween:)

Pussgo

2008-09-30 @ 22:14:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0