Öppis... var ju tanken!

För, idag skulle dom ju ha en dags uppehåll i jakten!
Men, icke det inte... Det blev visst jakt i alla fall...
Jag hade allvarligt seriösa planer på en Öppissväng, trots lite halvsnoriga näsor... det börjar ju bli bra nu... så ska dom attans skurkarna jaga! Hmmm... tror att jag måste på något sätt meddela dom att uppehåll skall hållas måndagar och onsdagar så vi kan fara till Öppis! ;-)
Nå, det är väl lika bra att ta en vilodag till... så smittar vi inte ner några andra barn!
Siktar in oss på nästa måndag!!! Syns då Linda!! =)

Det ramlade ut kritor o "stockar" (till Edvins timmertransporter) när jag öppnade frysen...
undrar om stumpan tror det är en glassautomat!
"Hmmm, få se, om jag stoppar in en krita här, kanske det ramlar ut en glass då?!"
Igår var hon rätt rar... Korkad kan jag bara inte säga i samma mening som mitt lilla hjärtegryns namn... men, nåt åt det hållet!
Hon ville sitta på pottan... o så på toastolen (leka tittut bakom min badrock) o så tillbaka på pottan, o då sätter hon sig PÅ sina vänstra fingrar, o det blir ett fasligt liv, först blir jag ju förskräckt: "VAD, VAR, HUR har hon gjort sig illa???" sen bryter det stora, tysta, asgarvet fram!!! Hon sitter själv på sina fingrar, det gör ont o hon kommer inte loss! Illvrålandes!!!
Alltså, jag hade fullt sjå att inte sätta igång att asgarva men fick med en kraftansträngning stopp på garvet... fick en vision av åratal av terapi pga rädslan att fastna med händerna i en potta!
Lilla stumperumpan!

Vi lånade Pontus Volvo o for o handlade en sväng, jag o Edvin, igår...
Pontus fick tampas med Edith... o det gick så bra så!
Edvin var lite halvkul i affären...
Han var rätt trött... i bilen på väg till affärna satt han knäpptyst med en lustig, ihopbiten min på munnen... jag frågade om han var trött: "Nä!"
Så inne i affären ville han genast sitta i vagnen... efter ett tag ville han då gå ner... men, efter två steg: "Tröhööött, orkar inte gååå!" så då fick han hoppa upp igen... efter ett bra tag ville ha ner igen, DÅ minsann orkade han gå, när vi närmade oss leksakerna!!! Och, godishyllan!!! När han fick plocka sig en ask "söta björnar" gick stegen så lätt o dansande runtomkring!!! Varorna for genom kassan o jag packade grejjerna, lite hjälp av herrn fick jag... sen rusade han iväg till tuggummiautomaten: "Mig vill ha en peng!" stod han o bad med huvudet på sned... Jag tyckte att det räckte med tablettasken, men nä: "Vill INTE ha den!" o jag frågade om han verkligen var säker, om han hellre ville ha tuggummi o ge Edtih asken, och, ja det var han fullkomligt säker på! Så, han fick en krona, som i rasande fart matades in i automaten för att sekunden senare rasslande förvandlas till tre ynkliga små runda tuggummin! Ja, ja...

Han somnade i bilen på hemvägen (han satt med samma sammanbitna min, knäpptyst... febrilt kämpande för att INTE somna, svarade han på samma fråga som innnan, "NÄ INTE TRÖTT!" o sekunderna senare så sov han som en stock!) så han fick aldrig vara med när lillasyster glad i hågen slukade en hel ask i ett nafs!!! Kanske lika bra det...

Sen kom Frida o hälsade på!
Så kul, för det var länge sen sist.. vi försökte vara ute en sväng, men dom små flygande odjuren var obarmhärtiga!
Så, då gick vi in...
Ska bli skönt med vinter... så dom fryser ihjäl!!!
Det är väl enda orsaken till deras existens, förutom då att sprida "blåtunga" (tack o lov att den sjukdomen inte hittat HIT upp, med dom kopiösa mängder swirron vi har!!!) att göra oss solfattiga norrlänningar välvilligt intställda till vintern... där vi sitter på vår spark o väntar att sommarn ska passera!

Apropå svordomar...
Hmmm...
Fast man försöker vårda sitt språk, så gott det går, finns det tillfällen det liksom bara inte går!!!
Nu på morron... jag har hållit på o göra paket av mina Tradderagrejjer.... otroligt vad vi människor är olika... i mina ögon är det bara jox som är i vägen o nån annan kan tycka att det är en jättefin samlargrej!! Nå, jag blir mest glad att slippa kasta!
Nå, lampan i "skrubben" i köket, där alla kartonger, jiffypåsar, bubbelplast mm ligger i en stor hög på golvet o väntar på att få bli nya paket, hade lampan pajjat för ett bra tag sen... så jag bytte den nu, la den gamla på bänken vid spisen.
Edvin tyckte det var såååå kul att jämföra den jättestora glödlampan med den pyttelilla som han också hittade... Sen går han då runt o slår med glödlamporna i varandra o mot allt möjligt... jag säger femtioelva gånger... "SLUTA! Det är glas! Dom går sönder!!!" o vad händer... PANG! Ena glödlampan kraschar i händerna på en mycket förvånad Herr Edvin! "OJ!!!"
DÅ... hördes svordomar... "Men, nog är det väl för hel****e s****ns säkert att det för jösse namn aldrig ska gå att lyssna på vad man säger!!! Ska jag för'''''t ALLTID behöva vara ARG???"
Ooooppps!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0