Aldrig?

Sals - Gyljen... Ett slag av vingar från förr - Skrivet den 7 februari 2009 kl 11:14


Jag bor i ett gammalt hus... Ett hus som byggdes nångång 1939 av min farföräldrar... genom åren har många människor passerat o bott i detta hus... Många fötter har trampat upp o ner, varje gång jag går ner till källaren så knarrar trappstegen o jag möts av ordet: Aldrig


Jag brukar fundera ibland på vad det betyder?
Vem skrev det där aldrig... o varför?
Det är liksom så kraftfullt!


Det är lite kul, för med ett gammalt hus som varit med om en hel del så finns det ju en massa olika spår... o när det är från farmor o farfar (han dog två år innan jag föddes) samt deras barn så känns det ju lite speciellt!
En rullgardin som jag kasserade... den hade legat trasig, i många år uppe i en av "kallgarderoberna" o bara skräpat så när jag städade där en dag i höstas o skiljde på plast o trä så kom det fram en lång "roman" på den lilla trälisten i nederkanten!

 

"1954 6 mars kl 4.00 Lördag de snöar slask ute Ella är och handla mamma ligger o sover pappa är ute han håll på med snön på taket Lasse är här nere Kjell är ute Sven-I kör åt John Lisbet är hos Ollsons Sune har fari till kiosken Själv skriver jag på de här"

Det är lite spännande... vad som helst kan man hitta!
Fast, när golvet i hallen slets bort igår var det endast skit o skräp som kom fram... en 1-krona från 1981... inte speciellt historisk, fast den har nog legat där under listen ganska många år, för den såg lite härjad ut!


Nå, dom där nostalgiska slagen av historiska vingar blir raskt bortblåsta av den isande kylan som drar in genom de otäta fönstren, som är lika gamla som huset... o genom väggarna, vars sågspånsfyllning, det lilla som finns kvar efter 70 år antagligen ligger nere i källarn... Då bara morrar man åt allt!

Gammalt hus, totalt orenoverat... ehhh... ja! Ingen romatik över det!

Fast, på sommaren är det ju varmt! =)

 

Idag är det kallt o lustigt nog snöar det stora snöflingor... det ser ut som om det yr runt dun o fjädrar!

Märkligt när graderna står på knappa minus tjugo!

 

Radion står o skvalar i köket... och nån visslar, så där som man visslar på hundar... o stövaren står som ett fån o glor upp på radion! =)

 

Ikväll är det melodifestival!!! =D

Åh vad härligt... jag älskar melodifestivalen... ok, musiken är väl inte nån höjdare, de flesta låtarna har man glömt innan dom slutat spelas men, jag gillar det ändå! Och, så är melodifestivalen, för mig, det absolut första vårtecknet!!!

Nu vet jag att det bara rasslar till... så är det final!

Stora melodifestivalen nånstans i världen... o dår är det VÅR på riktigt! =D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0