Mandelflarn... med lingongrädde!

Det är ju ganska GI o hur gott som helst...
men, vilket pyssel att göra! Innan man fått de där flarnen till små korgar som man då kan fylla med lingonsyltblandad vispgrädde... En plåt fick vara för länge i ugnen så det blev svarta flarn... sen välte jag ett makaronpaket över ett gäng färdiga flarn... Sköra flarn tål inte att få en kungsörnens fullkornsmakaronpaket över sig! Och så en hel del flarn som bara eljest gick sönder eller inte ville, dom var jag ju tvungen att smaska i mig, ja... en del fick ju pappan förbarma sig över... Men, det blev ändå några färdiga korgar o hur gott kan sånt inte vara... Lingongrädde har jag varit sugen på hur länge som helst! Och, nu blev det smaskande för fulla muggar!

Det kom förbi några barn som ville sälja nåt slags pyssel!
Fick lite dåligt samvete när de gjort sig besväret att plumsa ner i djupsnön ända hit, det har verkligen kommit snö, o så fick som inte sälja nåt! Det var piprensare i glada, glittriga färger ihopknåpade till nåt slags mönster... Men sånt har vi liksom inte plats för!
Än så länge har väl Edith inte hunnit med så mycket pyssel... men, för varje öppissväng blir det nåt litet pyssel o det lär ju inte bli mindre så... njä... inte riktigt marknad för pysselpynt-försäljning här på Kolhusvägen! ;-)

Nå väl...
Det var en seg o trist dag!
Nu börjar det vara ett tag sen vi ätit (mat i alla fall) så nu kan jag gå o göra nå varma mackor... är sugen på nån champinjonstuvning, så det får det bli!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0