Stockar

Mjukglass på Fenix... Ahhh!
Speciellt en dag som denna... solen strålar!
Det var belöningen efter doktorbesök! ;-) Nå, trollens belöning för gott uppförande med mormor... jag fick glassen som bonus eftersom min belöning förhoppningsvis redan kom hos doktorn! Har inte känt nån effekt än, men... sist jag var o fick mig kortison tog det ett drygt dygn innan det blev "bra"!

Det är den där förbaskade högerarmen/armbågen som krånglar! Den har gjort det hela vintern... o blir bara sämre... och tydligen så är det inflammerat i musklerna så jag ska stretcha o greja på, ju ondare det gör desto mer ska jag sträcka enligt doktorn! =S
Nå ja... det blir nog bra...

Trollen har varit rara men idag!
Hela dan... så där som bara dessa troll kan vara!
Eftersom vi åt en stadig lunch blev det bara varm choklad o macka till "middag" och det var en sån där mardrömsgrej... Edvin ropar "fääääärdig" från toaletten... Edith hinner överallt på en gång (öppna fodertunnans lock till stövarens förtjusning) klättar o river i allt! Under tiden har jag hjärtat i halsgropen att mjölken ska koka över... det klarade sig den här gången, alltså är oddsen betydligt högre på att nästa gång kokar jag över mjölken!!!

Jag bara mallar mig över mina egna prestationer... hur imponerad jag är över att jag orkade på spinning efter heldagen med sand/jordgrävning... inte ett ord om pappans bedrifter! Jag liksom glömmer bort honom, eller... jag är så van att han alltid grejar på! Han är som en nordsvensk... sela på o så jobbar han!
Utan att knösta... nöjer sig med en gammal seg morot som belöning...
Som igår... jag yvades över mina bedrifter...
Hela dan stod han vid vedhögen o slogs med monstren!

Monster - för stora att köra i klyven så de måste klyvas för hand, med yxan!

Så, för en med rejäla horn som kan växa fram, uthållighet o styrka är detta uppvärmningen inför spinningpass!!!

  det står så här på måttbandet: 

Ja, det är våran pappa det!!! Det finns ingen bättre... ingen!
Hoppas verkligen att han förstår o vet hur uppskattad o älskad han är... den där moroten... ska försöka piffa upp den lite, kanske en gnutta melass o nån extra sockerbit också! ;-)

Nu har trollen i alla fall somnat... det har "gått åska" ikväll!
Det måste vara nå rejälare väderombyte... för det är som med katter!
Iljers ungar när vädret slår om! =D

Jag har börjat lyssna på en ljudbok (första gångnen nånsin) Arto Paasilinna - En lycklig man... och blev så uppslukad av berättelsen så Edith kunde härja fritt... och Edvin! Han är inte alltid så oskyldig som han ser ut... Han "hjälpte"Senna med att få ner kattmatspåsen, tack o lov var det bara lite grann kvar i fyrakilospåsen! Och stumpan, hon härjade... toalettborsten var välanvänd (måste skura hela dasset i morn!), köksbordet rensat - duken låg i soffan, pappersrullehållaren i trappan o reklam, tidningar o ljusstakarna utspridda kring hela köksgolvet! En miljard leksaker överallt o som slutkläm härjade hon i skafferiet ett tag... kryddpepparkornen bekom henne inte, men chillipepparn den sved i ögonen!!! Så det blev ordentlig tvättning av händer o sköljning av ögon!!! Och den elaka mamman tyckte inte synd om henne... nä, jag morrade lite lätt: "Skyll dig själv o lär dig!" men, jag känner (igen mig själv) henne så väl... tre, fyra gånger till kan man testa, sen ger man sig!
Både på gott o ont... damen, lilla rara damen...

Kvällsbestyren var snabbt avklarade... och de gnällde efter saga men, här kom elaka mamman fram: "Jag har inte tid att läsa saga, jag måste gå ner o städa det ni har stökat till!!!" och så morrade jag några gånger för att få dem att ligga still i sina sängar! Jag hoppas ju att det kanske fastnar lite grann... i alla fall så pass att lite tanke på att man faktiskt kan missa sagostunden om man inte städar!

Nu väntar min sagostund... ljudbok! =D
(Den är riktigt bra! Det är så man undrar om författaren inte haft Överkalix kommun som inspiration!!!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0