Natt o dag...

...upp o ner, hit o dit, hon o han!

Det hjälps inte...
Det ÄR skillnad, enormt stor skillnad, mellan pojkar o flickor!!!

Vi har hållit på med lite klädprovning...
Edith får se nåt nytt som man kan ta på sig, hon sliter av sig kläderna o vrålar: "Jag! Pooova, jag osskå!!! Jag vill pova!" o man får febrilt hålla undan allt vad tyg heter från hennes, alltid, klibbiga fingrar! Edvin däremot, honom får man våldshålla fast... Tvinga på kläderna med risk för att varje knapp man driftar sig till att stänga slits loss i vredesmod! För, han ser verkligen ut som om kläderna bränner på kroppen, förgiftade!
Och... stumpan, hon tar ens händer o säger: "Kom, mamma... DANSA!"Det är som att ge husdjuren tabletter! =D
Läs, gissa vem som är katt i det här huset!!!


Hur man ger sina husdjur piller!


Ibland krävs det att man går i närkamp med sina kära husdjur – det kan röra sig om p-piller till katten Snoffsan eller piller mot mask i magen till pudeln Brutus.

Nedan följer hur man får 1) sin katt att svälja ett piller och 2) sin hund att göra likadant.


Hur man ger sin katt ett piller…

1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar munnen, låt pillret rulla in. Låt nu katten stänga munnen så att den kan svälja i lugn och ro.

2. Ta upp pillret från golvet och hämta katten från bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen, och upprepa proceduren från punkt 1.

3. Hämta katten från sovrummet, och släng det uppblötta pillret.

4. Ta fram ett nytt piller ur folieförpackningen, håll kattens kropp med vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i munnen med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.

5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.

6. Ställ dig på knä, med katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens struphuvud för att sätta igång sväljreflexerna.

7. Lyft ner katten från gardinstången. Plocka fram ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.

8. Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att lägga sig ovanpå katten så att dess huvud sticker fram under armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.

9. Läs på etiketten och försäkra dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt ett plåster på din make/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.

10. hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.

11. Hämta skruvmejsel från garaget och sätt tillbaka gångjärnen på skåpluckan. Lägg ett skyddsförband på din kind. Ring husläkaren och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.

12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret.

13. Surra ihop kattens fram- och bakben med snöre och fäst dem stadigt vid ett ben på matbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll kattens huvud vertikalt och spola ner en till två lite vatten för att skölja ner pillret.

14. Be din make/maka att köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.

15. Kontakta din lokala veterinär och fråga om denne gör hembesök. Det börjar kännas som att det är värt en månadslön att låta ett proffs göra jobbet.

 

Hur man ger sin hund ett piller…

1. Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!Kommentarer
Postat av: Lisbeth

Tur att man inte har katt, tacka vet jag hund!!!

2009-10-06 @ 17:43:30
Postat av: Catherine

Ja! Fast vi hade en schäfer när jag var liten som var lite halvjobbig att ge tabletter! Om man "gömde" tabletten i maten (han åt mest burkmat!) så var maten borta men tabletten kvar när han ätit upp sin mat... o det spelade ingen roll hur mycket man än smulade sönder den, varenda partikel tablett fanns kvar! =D

2009-10-07 @ 08:34:15
URL: http://cv69.blogg.se/
Postat av: Crille

Det där var humor!!

2009-10-07 @ 20:54:29
Postat av: Catherine

Ja, Crille... o det värsta är att det inte är långt i från sanningen om hur det går till att ge katten piller! Det är sjukt hur stark en katt kan vara, o hur vassa klor den har! Och tänder! Och hur dessa fyra tassar/ben kan te sig sjudubblade till antalet!!! Hundar är betydligt lättare! =D

2009-10-08 @ 10:02:56
URL: http://cv69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0