Besök!

Både troll o odågsen fick besök igår... ja, jag också så klart! =D
Maja med mamma... så kul!
Och två läckra flat-damer! Som sprang runt lite varstans o lämnade "doftspår" som sen våra fyrbenta herrar hade fullt upp att undersöka!
Så dagen for iväg i rasande fart, värre än vanligt!
Barnen kom jättebra överens o lekte... vi surrade o mitt i allt kom pappan från älgskogen!

Igår fick jaktlaget skjuta två älgar... det är sämre med älg i år!

Mitt i allt var det dags för spinningpasset, fullt deltagarantal igår! Kul!
Det som känns svårast nu är att försöka ge alla lika mycket uppmärksamhet!
Det blir ju lätt att man bara surrar med några... andra liksom halkar i skymundan, svårt är det!

Som en efterdyning av helgens utbildning håller jag på att kolla hur mycket energi jag förbrukar per dag... så jag väger allt jag stoppar i mig!!!
Fast, det blir inte rätt...
Jag stoppar i mig mindre än normalt för jag ids inte väga upp en extra portion mat utan nöjer mig med första portionen! Ungarnas rester på tallrikarna lämnar jag också... vem ids börja väga tre potatisbitar, två korvbitar o en halv broccoli? Så det blir ju en värre bantningskur! ;-) Nå, nån centimeter saknas innan den där klänningen går igen som jag vill... så det är ju inte helt fel om det rasar av... men, mest intressant är det att ta reda på hur många Kcal jag behöver per dag!

Det är så himla mycket som har med näringslära o fysiologi att göra, musklernas uppbyggnad o hur energin förbrukas o det är skitkul!

Och tex Redbull o vodka!!!
Så himla gott!!! Och, vilken fart man får på dansgolvet... första gången jag smakade kombinationen var jag såld! Visst hörde man larmrapporterna om att det är "farligt" men, "sånt händer ju bara andra, inte mig! Och, vaddå... jag har minsann druckit det hundra gånger utan att dö!!!"
Nu har jag fått förklaringen...

När man dricker alkohol påverkas hypofysen att sluta producera hormonet ADH (stimulerar upptaget av vätska) o urinmängden minskar - man pinkar mer!
Och i Redbull finns det massor av koffein - som är urindrivande!
Alltså, ena gör att man pinkar mer o det andra driver ut vätskan ur kroppen!
Sen shakar man loss duktigt på dansgolvet o svettas! Och i regel har man väl inte druckit ordentligt tidigare på dan heller...
Kroppen består ju som bekant av 70% vatten, och till sist påverkas även blodet som tappar vätska o kvar blir "för mycket" röda blodkroppar - trögflytande blod kan man säga.

Så om man då har något fel nånstans i systemet, blodomlopp - hjärta, ett aneurysm, så är risken stor att det brister när det tjocka blodet pumpas runt!
Men som sagt... "Jag har ju druckit det hundra gånger utan att dö..." så antagligen har jag väl inga "fel" - men, varför riskera???
Och det är ju inte bara redbull... även irish coffee mm! Alkohol o koffein-kombinationen!!

Samma med rökning...
Oj vad bra man fick förklaring till varför rökning är så dåligt och hur det påverkar hjärtat, blodomlopp osv... men, det ska jag inte surra om här o nu!
Men, det konstaterades i alla fall... det är bättre att vara rökare och träna än att vara rökare o inte träna! Även om syreupptagningsförmågan blockeras med 50% av nikotinet så är det ändå bättre att konditionsträna... och om man slutar röka tar det faktiskt bara två veckor för att nikotinet ska brytas ned och blodet kan tranportera 100% syre! Alltså, dubbelt så bra kondition!

Intressant i alla fall...

Nähä...
Nu ska jag gå o fixa lunch!

oj... så fel det ser ut... flat-damer! *fniss*
Flatcoated retriever!!! Inget annat! ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0