Kan sälv - åsskå!

Edvin väckte mig kl 7 genom att ropa: "Fääääärdig!" sittandes på toaletten, här är det verkligen Beppes gonattstunds-varning! Men, det blev ju lite sovmorron! ;-)
De somnade, som klubbade oxar strax efter 21 igår, stora storebror var barnvakt medan jag var på spinningen... =D

Nu sitter jag här o gäspar med min kaffekopp - det var väldigt skönt under täcket... det var det! Stumpan ligger kvar o sussar, jag hade gärna gjort det samma!! Men, men... det blev bagerijobb idag, så... lika bra att kliva upp nu. Jag åker in när pappan kommer knallandes nångång halvtio-tio.

Jag passade på att vattna blommorna också...
Det är vissa moment jag väldigt gärna utför när en viss liten dam sover!
"Jag åsskå!" låter det när hon plockar vattenkannan ur min hand o hjälper till... om jag försöker hålla lite grann som stöd (vill ju helst ha vattnet i blommorna, inte på golvet) så kommer det med bestämd röst: "Kan sälv!"
Det är som ett eko...
Är det nåt jag sa när jag var liten så var det just detta, det har jag då fått höra o antagligen kommer stumpan också få höra det resten av sitt liv! ;-)
Mammas lilla rara hjälpreda!

Hon är så duktig...
Ibland lite extra duktig o självständig!
Som igår tex...

Jag hade lämnat ute hundarna i linorna medan jag for till spinningen... tänkte att de fick vara ute tills jag kom hem, det var ju varmt o gott plus att det gnagat älgben hela dan (med mycket kött) så värst hungriga kunde de ju inte heller vara, inte så att de skulle svälta ihjäl till tills jag kom efter 20-snåret.

Men, hundarna var inne!
Stövarn var inlåst i sin bur, vilt protesterande, Ask stod o slafsade i sig maten från "blötläggnings-glassbyttan" - jag började fundera: "Har Pontus gett dem mat? Och sen stängt in Senna i buren??" lustigt... sånt brukar han ju aldrig göra...
Sen insåg jag... Edith, kan sälv... Så klart att hon hade fixat hundarna!
Så nu ser Ask ut som en julgris! Igår var han som en spärrballong... först gnaga älgben (och rena köttslamsor) hela dan, sen fick han bägges matportioner!!! Inte undra på att stövarn höll på att krevera där inne i buren när polarn åt upp all mat!
Hon är så duktig... =S
Men, ibland vill jag hellre åsskå göra det "sälv"!

Själv fick jag ju vara på spinningen...
men igår var jag snurrig! Undrar om jag håller på bli sjuk...
Kände när jag for in hur trögt o segt det var... ivern var som bortblåst o det kändes bara jobbigt! Väl inne i lokalen brukar ivern normalt komma om man är lite halvseg nångång, men inte igår... Passet startade o okej, vi trampade genom det... men, jag kände hur tjorvig jag var! Jag lurade mina deltagare flera gånger, sa en sak... gjorde en annan! Pratade om händerna o handlederna o säger armbågar...
Jaja... man har väl sina dagar då inte allt är som det ska... förresten gjorde jag nån Facebook-grej igår o det blev 10% Lucky today så, det var väl därför! ;-)

Igår ringde NSD o ville att vi skulle anta deras erbjudande om tidningen i tre månader för halva priset! "Njä, vi hinner inte läsa tidningen just nu, mycket skog o jakt!" blev mitt svar o genast kommer då nästa argument: "Men, det är ett tidsbestämt erbjudande, du behöver inte avsluta eller något, efter tre månader slutar tidningen att komma!" Ehhhh... Är det så man ska få mera timmar på dygnet???
Om jag nappar på alla prenumerationserbjudanden kanske jag till slut har 37 timmar på ett dygn! =S

Visst, jag fattar att säljarna gör allt för att sälja... men, om jag inte hinner läsa tidningen idag så inte fasen hinner jag läsa den mer för att den kostar mindre/kommer en viss tid osv! Är det bara jag som tänker på miljön???
Om så tidningen var gratis, eller om jag tom fick betalt för att ha den... inte skulle jag ta den ändå! Lagra upp ett pappersberg som man knappt kikar igenom för att sen dumpa i återvinningen... Nä, då behöver de inte alls bära hit tidningen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0