Rätt pömsig...

så här en söndagkväll efter en helg fylld med jox!

Vi for åt Kypashållet på fredag... det var älgköttshantering för pappans del, jag smet iväg till skogs med Ask! Han fick komma o lufta sig på en riktig jaktsväng! Faktiskt så skötte han sig jaktmässigt riktigt bra... men, han höll en timma lite drygt sen tog det slut! Höfterna antagligen... det hann ju bli hyfsat mörkt innan vi var klara med svängen så lite grann gick jag o sneglade över axeln på vägen nerför berget vi jagat oss upp på! En slaktplats gick vi förbi, sen fanns det två till i samma område o där det finns slaktavfall finns det ju också såna djur som äter upp det, en del av dem låter: "Brum brum!"

Nå, jag var väl inte värre oroad än att jag njöt av jaktsvängen o tänkte: "Springer jag ihop med Nalle så, den dagen den sorgen!" även om jag är väldig rädd för björnar så måste jag ju vara förnuftig! Risken är ju ganska liten att jag ska få se en... när det jagats intensivt med hundar som är mer heta på björn än min lilla fransos utan ett björnhårstrå synts till... Men, å andra sidan... så har en av älgjägarna idag på morron fått se/höra björn o det bara ett par kilometer från där jag gick min fredagssväng!!!

Själv var jag med stövarn på morron... utan nån björn! =D
Jag o trollen sov över hos farmor o farfar på lördagkväll...
Pappa jobbade till nio på morron så han missade all jakt!

Men stövaren skötte sig mycket bra igen...
Han satte igång att driva hare 15 minuter efter att jag kopplat loss honom och han drev i 45 minuter sen gav haren honom fingret o gick la sig...
Han är riktigt duktig på att ringa, men... man märker att där kom bristen på erfarenhet in!
Han gör instinktivt det han ska, men han reder inte ut spåren o hittar inte igen det sista trampen från kissen! Sen behöver han få tugga i färsk, blodig hare för att få den där sista envihetsbiten på plats! ;-)

När han en gång fått smaka på vad han jagar så kommer det att bli en stövare som aldrig ger sig!
Hur som helst har jag haft nästan en timme spännande jakt på morron!

Och helt lottlös gick jag inte från skogen...
Hittade ett gäng läckra smörsoppar!
Och, senare gick jag ut en sväng till o plockade ytterligare ett gäng soppar, brun - björk o Kalle johan! Svamparna var jättefina, knappt nån mask så det blev en rejäl soppa av det - krämig, gräddig o smakrik! Så himla gott!!!
Tänk... här längtar man efter kantareller när slemsoppar är så otroligt goda!

Lördan hamnade jag i krogbranschen igen!
Jag hade med mig Kajsa o vi serverade mat åt ett gäng hungriga fotbollskillar!
Det gick så bra... Kajsa jobbade på som om hon aldrig gjort annat än serverat... toppen!

Den här helgen har verkligen rusat iväg... som vanligt...
Nu känner jag mig rätt trött! Ska bli otroligt skönt att få gå snöra sig under täcket!


Kommentarer
Postat av: Marris

Jag hade "björnfobi" här en kväll runt elljusspåret..och jag har aldrig haft det förut! Otaliga var de mobilsamtal jag ringde för att "prata mig runt" det...och ingen har väl nånsin sett björn här...det var bara nåt jag fick för mig :)

2009-09-21 @ 13:40:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0