Snart är kaffet klart...

Trollen har vaknat på ett strålande humörr... eller, efter stumpans välling så var allt frid o fröjd! Monsterdockans mage var tom o det första hon sa var: "Välling!" i en uppfordrande ton! Pappan fixade, sen var allt strålande igen!

Det blir bageri idag, liksom igår o i måndags! =D
Hela helgen for ju i intensiva raigar-svängar så när vi kom hem sent på söndagkväll var det bara att lasta in hungriga hundar, trötta/griniga ungar, väskor o påsar, jaktkläder o bössor - handlöst fixa välling, tänder, pyjamaser, hundmat mm mm mm... så småningom kom vi oss själva i säng o då poppar det ju upp: Soporna!

Fasen... det är ju sopor i morron! Inte för att tunnorna är fulla, nä, de klarar sig ett par veckor till men det var ju kompostpåse-utdelning! Och, de tydliga instruktionerna var: "Lämna ute din soptunna även om den inte behöver tömmas för vi delar ut kompostpåsar!"
Så, antagligen måste det stå en komposttunna ute för att påsarna ska kunna lämnas?!
Tydligen kan man inte bara kasta ut dem... på backen - nä, de skall placeras ovanpå tunnan!?!?

Så, då sent på söndagskvällen kom vi ju på det... men... ingen av oss iddes gå upp i kalla, mörka natten för att dra fram tunnorna så vi tänkte: "Det hinner vi väl i morron!"
Ja, gissa... hahaha... vi vaknar av en bil som rullar in o ut från gården... o inga kompostpåsar blev utdelade! Lite senare kom även sopbilen o vände!

Nå ja... så är det ibland tänkte jag...
Lite senare rullade jag iväg för ett pass på bageriet o för varje soptunna jag såg efter vägen desto mer började ilskan bubbla inom mig!
För... där låg det kompostpåsar överallt drällandes kring E10:an!!!

Vid varenda soptunna låg det en ny förpackning kompostpåsar - på marken!!!
Varför kunde de inte slänga våra påsar på marken???
Morr... jag ringde på eftermiddan, men fick inget svar - kanske lika bra... för nu har ilskan runnit av mig o påsar får vi ju tag på i alla fall men jag stör mig enormt på det ändå!
För nog fasen borde de väl veta vilka hushåll som har komposttömning o om man har det behöver man väl påsar!? Och, det kan ju hända saker... man kan ju bli sjuk - vara tvungen att resa bort - glömma så man missar att ställa fram tunnan!
Och, uppenbart så har det ju ingen betydelse exakt vart påsarna hamnar (en teori jag hade var att de inte ska ligga på marken för att bli skadade/fuktiga) för det var ju klart synbart vid alla andra soptunnor efter vägen!
morr

Näpp, nu är min första kaffekopp snart uppdrucken - bullpåsen har trollen o pappan lagt beslag på så jag får ta mig en havrefrastallrik istället!

Kommentarer
Postat av: Lillan

Håller fullständigt med ang kompostpåsarna! Själv missade jag det där med komposttunnan som var tvungen att stå ute fast man inte skulle tömma den. Hur urbota korkat är inte det!

När jag dessutom åkte hem på lunchen så såg jag att min närmsta granne hade fått kompostpåsar slängt på backen fast hon INTE hade ute tunnan!!! GRRRRR!!!! Däremot var hennes komposttunna överfull av vanliga sopor som hon stoppat där för att inte gården skulle svämma över i sopor! Pricken över "i:et" var att hon även hade en svart sopsäck på gården överfull med sopor (vilka nu förmodligen ligger i den gröna tunnan, vilket kommer leda till överfull tunna inom en vecka, vilket leder till sopor runt huset innan nästa gröna tömning!) Jag ringde till kommunen, men fick inte nått svar. Ska åka förbi och HÄMTA mina kompostpåsar och tala om detta! Grrrrrrrr - som sagt!

2009-09-23 @ 10:01:33
Postat av: Anna

Du kan få våra kompostpåsar, för vi har inte ännu hunnit börja med förra årets utdelade påsar, vi har inte hunnit ikapp :) Och när vi nu fick mer påsar idag så känns det som om att vi snart badar i kompostpåsar :)

2009-09-23 @ 15:34:01
Postat av: Catherine

Ahh... inte bara jag som har kompostpåse-besvär! =D Skönt att höra... Den där grannen... hon har väl inte en svartvit hund? ;-)Och, farfar fixar nya påsar till oss! =D Fast, om du vill bli av med dina så tar jag dem gärna... kattens låda töms i kompostpåsar så de går åt!

2009-09-23 @ 19:03:11
URL: http://cv69.blogg.se/
Postat av: Lillan

Japp svartvit hund har hon...

2009-09-23 @ 22:05:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0